Verzelfstandiging Tarcisiusschool

Op 1 januari 2021 is het bestuur van de Tarcisiusschool gewijzigd. De school staat vanaf deze datum op eigen benen.

 

Aan het roer van de Tarcisiusschool staat Hans Eisink. Hij vormt het College van Bestuur. Eerder was Hans verantwoordelijk voor de Tarcisiusschool als directeur. Er is ook een Raad van Toezicht. Zij houden toezicht op de Tarcisiusschool en zijn officieel de werkgevers van Hans. De Raad van Toezicht bestaat uit Hanneke Berben, José Wichers-Bots, Henk Beerten en Geert-Jan Wouters.

 

De schoolleiding van de Tarcisiusschool is in de vertrouwde handen van Mirthe Kamphuis en Harmen Knevel. Mirthe is directeur en is eindverantwoordelijk voor de school.
Leerlingen en ouders zullen verder niks concreet merken van de bestuurlijke verandering.

 

 

De goede relatie met Pluryn wordt voortgezet. Zij waren eerder bestuurlijk verantwoordelijk. De inhoudelijke samenwerking gaat door. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de trajectklassen, waar medewerkers van school en zorg samen werken om leerlingen te begeleiden.

 

 

Update : School open 4 januari

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Er is goed nieuws. De Tarcisiusschool is maandag 4 januari 2021, na de Kerstvakantie, gewoon open voor alle SO- en VSO-leerlingen.

 

De overheid heeft gisteren aan het eind van de middag aangegeven dat het praktijkonderwijs en het VSO-onderwijs openblijft.

Ook voor onze SO-afdeling is er de mogelijkheid het reguliere lesprogramma aan te blijven bieden. Hier hebben we dan ook voor gekozen.

 

Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen vanaf maandag 4 januari 2021 weer naar school kunnen komen, zal de Tarcisiusschool contact opnemen met het leerlingenvervoer (taxibedrijven). U hoeft hier zelf dus niets voor te doen.

 

De geldende coronarichtlijnen blijven natuurlijk van kracht.

Dit betekent bijvoorbeeld dat medewerkers en leerlingen van 13 jaar en ouder met verkoudheidsverschijnselen thuis moeten blijven tot een negatieve testuitslag.

 

Het kan natuurlijk zijn dat u persoonlijke bezwaren heeft om uw kind na de Kerstvakantie naar school te laten gaan.

Als dit van toepassing is, wilt u dan zo snel mogelijk contact opnemen met de school. Dit kan via het nummer: 024-3557533 en vraag naar de Commissie voor de Begeleiding (CvB).

We vragen u dan wel om zelf het leerlingenvervoer van uw kind af te bellen.

 

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u, eventueel via de mentor van uw kind, contact met ons opnemen. U kunt ons deze week dagelijks bereiken tussen 8.30 uur en 16.00 uur tot uiterlijk vrijdag 18 december 13.00 uur. Vanaf maandag 4 januari 2021 zijn we weer bereikbaar op schooldagen tussen 08.00 uur en 16.30 uur.

 

Wij zijn blij dat we alle leerlingen vanaf maandag 4 januari 2021 weer op school kunnen ontvangen en wensen u en de leerlingen een leuke vakantie en fijne feestdagen!

 

Met vriendelijke groet,

 

De directie van de Tarcisiusschool

Procedure rondom nieuwe corona maatregelen

Nijmegen, 15 december 2020


 

Beste ouder(s)/verzorger(s),


 

Onze minister-president heeft gisteravond laten weten dat de scholen vanaf morgen, woensdag 16 december 2020, worden gesloten. Ook voor de Tarcisiusschool betekent dit dat we ons reguliere lesprogramma tot en met 17 januari 2021 niet kunnen aanbieden.


Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen vanaf morgen wel op school worden opgevangen. Als dit van toepassing is, wilt u dan zo snel mogelijk contact op nemen met de school. Dit kan via het nummer: 024-3557533 en vraag naar de Commissie voor de Begeleiding (CvB). Ook wanneer u andere zwaarwegende redenen heeft waarom uw kind op school opgevangen moet worden, kunt u dit op dezelfde manier aan de school laten weten. We gaan dan hierover met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.


De rest van deze week gaan we gebruiken om duidelijk te krijgen hoe ons onderwijsprogramma er na de kerstvakantie, in ieder geval tot en met 17 januari 2021, uit gaat zien.

 

  • Afstandsonderwijs
  • Praktijkgerichte onderwijsactiviteiten voor het VSO
  • Begeleiden van leerlingen in een kwetsbare positie
  • Begeleiden van leerlingen met een ouder/verzorger die werkt in een cruciaal beroep 

Uiterlijk aanstaande vrijdag laten we aan u weten hoe het onderwijsprogramma voor uw kind er na de kerstvakantie uitziet.

Houd er rekening mee dat dit dus ook een onderwijsprogramma op afstand kan zijn tot en met 17 januari 2021.

 

Wij houden u op de hoogte en bij vragen kunt u, eventueel via de mentor van uw kind, contact met ons opnemen.

 

Namens de Tarcisiusschool en met vriendelijke groet,

 

De directie van de Tarcisiusschool

 

 

 

Tarcisiusschool got Talent

Zoals ieder jaar hadden we in Februari weer een spectaculaire show : Tarcisius got Talent

Ook dit jaar waren er weer geweldige optredens van de beste artiesten die er op onze school rond lopen.

De voorstelling trok daarom ook veel publiek.                                                    

Ouders en verzorgers, maar ook veel opa’s en oma’s, waren massaal naar ‘Roomsch Leven’   gekomen om hun favoriete artiesten aan te moedigen.

Het werd wederom een groot succes.                            

Alle leerlingen ontvingen weer een mooie medaille voor hun optreden.

Tarcisiusschool got Talent

Afbeelding1

NEC - Top Oss

Vrijdag 8 november was de wedstrijd NEC tegen top Oss, een echte derby. Op uitnodiging van onze buurtsportcoach Karlijn mochten 7 van onze leerlingen naar de wedstrijd in het Goffertstadion.

Naast het volgen van de wedstrijd hadden de leerlingen ook de belangrijke taak om de spelers het veld op te begeleiden. Voor de wedstrijd zijn de spelers altijd erg gespannen, en daarom mochten onze leerlingen mee om ze te helpen. 

Voor de wedstrijd werden alle leerlingen in het thuis tenue gehesen, en was er tijd om alles te oefenen, en een ererondje om het veld te maken. In de catacomben was er nog gelegenheid de spelers een handje te geven voor iedereen onder begeleiding van de muziek en het vuurwerk het veld op stormde. Toen de wedstrijd was begonnen kon iedereen zich omkleden. Met een tasje met een mooie foto als herinnering en wat snoep voor tijdens de wedstrijd sloten we weer bij de ouders en begeleiders aan op de tribune.

De wedstrijd is gewonnen door NEC, dus de avond kon niet meer stuk.

NEC - Top Oss

nec

Pro VSO on tour

Pro VSO on tour

Op dinsdag 5 november zijn 65 collega’s van andere VSO en Pro (praktijkonderwijs) scholen in Nijmegen op bezoek gekomen om te zien en horen hoe wij werken. We hebben eerst een rondleiding door de school gegeven, waarna we in groepjes hebben gesproken over verschillende thema’s. De thema’s waren Gedrag, Leren AVO, Leren Praktijk, Arbeidstoeleiding en Stage en Zorg en Begeleiding. De collega’s van de andere scholen waren erg enthousiast.

Vorig schooljaar hebben we met een aantal collega’s het Pro College in Nijmegen bezocht en dit schooljaar staat nog een Pro – VSO On Tour op VSO Talita Koemi gepland. Daarna zullen nog bezoeken op de andere VSO-scholen volgen. Het doel van deze bezoeken is om de VSO en Pro-scholen in de regio beter te leren kennen en meer met elkaar samen te gaan werken.

Survivaldag 2019

Op 18 april zijn we met een sportieve groep naar Hoenderloo afgereisd om deel te nemen aan de Survivalbattle. De groep moest een kilometerslang parcours afleggen waarbij ze over pittige hindernissen moesten klimmen. Samenwerking was hierbij ontzettend belangrijk. Want we wilden als team over finish, dus waar nodig moesten we elkaar motiveren, een steuntje geven of uit de modder vissen. Ondanks de warmte wisten we allemaal zonder kleerscheuren bij de finish te komen. Sommige teamleden hadden echter wel een nat pak opgelopen, maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al was het voor iedereen een geslaagde dag!

Survivaldag 2019

survival19

Privacyverklaring Special Heroes

De Tarcisiusschool neemt deel aan het Sport Heroes of Art Heroes programma van Stichting Special Heroes Nederland. Dit programma laat deelnemers kennismaken met verschillende sport- of kunst- en cultuuractiviteiten met als doel daarin structureel actief te blijven. Om dit programma te kunnen uitvoeren zullen Special Heroes Nederland en de school een aantal persoonsgegevens van de deelnemers verwerken. Special Heroes Nederland en de school vinden de privacy van de deelnemers erg belangrijk. Binnen het Sport of Art Heroes programma zal zorgvuldig worden omgegaan met de persoonsgegevens van de deelnemers. In de privacyverklaring staat uitgelegd welke persoonsgegevens worden verwerkt en hoe daarmee wordt omgegaan. De privacyverklaring kunt u hier vinden.

U heeft als wilsbekwame deelnemer van 16 jaar of ouder of als ouder/wettelijk vertegenwoordiger van een jongere of niet wilsbekwame deelnemer het recht om namens de deelnemer inzage, verbetering of verwijdering van de persoonsgegevens te vragen. U heeft ook het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van de persoonsgegevens van de deelnemer. Het maken van bezwaar heeft uiteraard geen consequenties voor deelname aan het Sport of Art Heroes programma.

Een verzoek of bezwaar kunt u rechtstreeks richten aan Special Heroes Nederland via:

 

Special Heroes Nederland

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

06-10954776

info@specialheroes.nl

 

Special Heroes Nederland zal bij een verzoek of bezwaar moeten controleren dat u de ouder/wettelijk vertegenwoordiger bent van de betreffende deelnemer en kan u daarom vragen om legitimatie. Na ontvangst van het verzoek of bezwaar zal Special Heroes Nederland binnen 4 weken reageren.

Privacyverklaring Special Heroes

sh
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]