Herfstwandeltocht

wandeltocht18

Herfstwandeltocht

Vrijdag 2 november hadden we alweer onze jaarlijkse traditionele

Tarcisius-Herfst– wandeltocht in de mooie bossen van Heumensoord.

Het was een fijne wandeling in een ‘herfstig’ bos.

Bij terugkomst van de tocht kreeg iedereen natuurlijk een 'herinneringsmedaille'

en lekkere warmesoep bij de vuurkorf.

#stopmetplastic

De kinderen van het SO hebben voor de herfstvakantie heel hard gewerkt aan het beplakken van een olifant met 'oud'plastic speelgoed, tasjes, petflesjes en ander zwerfvuil. Dit hebben we gedaan in het kader van de 'Better Future Expositie', #stopmetplastic, georganiseerd door Winkelcentrum Dukenburg. Met deze actie hebben we geprobeerd onze kinderen bewust te maken van onze planeet en de bedreiging die plastic afval vormt. 
Helaas zijn we ondanks alle stemmen niet als eerste geëindigd. Nutsschool Lankforst heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen. Volgend schooljaar gaan we voor de herkansing!

#stopmetplastic

dukenburg2

Herdenking Cain

Op Vrijdagochtend 5 oktober had onze school de jaarlijkse herdenking bij het Cain-monument.

Onze Tarcisiusschool heeft het monument geadopteerd, het verhaal van onze Nieuw Zeelandse piloot kunt u lezen op onze site.

Dit jaar waren er veel kleinkinderen van Elizabeth Swertz-Ekker (burgerslachtoffer) aanwezig.

Het was een gezellig samenzijn onder een mooi herfstzonnetje.

Het verhaal werd verteld door de leerlingen, bloemen werden gelegd, herdenkingstekens geplaatst en mooie sfeervolle accordeonmuziek werd door  Maiky gespeeld.

 

Middags gingen we ook samen naar het Jonkerbosch War Cemetery en plaatsten we herdenkingstekens en bloemen bij het Cain-graf

en de 23 andere Nieuw Zeelandse graven.

Een mooie dag, waarbij even werd stil gestaan wat er 74 jaar is gebeurd.

Herdenking Cain

fr-cainmonument-20181

fr-graf-cain-20181

Voorlichting Brandweer

brandweer

Voorlichting Brandweer

Dinsdag 23 oktober heeft de brandweer in de SO-klassen van Frans en Jeff een voorlichting gegeven over brandveiligheid.

Het doel van deze voorlichting was om kinderen voor te lichten over het voorkomen van brand

en uitleg te geven hoe te handelen als er toch brand uitbreekt (rookmelders, vluchtplan, 112).

Gijs van de Brandweer gaf ons heel veel informatie en de leerlingen vonden het heel interessant.

Rectificatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

De inspecteur van Speciaal Onderwijs, mevrouw Wilmer, kwam er achter dat er een fout is geslopen in onze opbrengsten in de schoolgids SO voor het schooljaar 2018-2019.

Dankzij haar oplettendheid zijn we niet alleen gaan kijken naar het SO maar hebben we ook het VSO bekeken. Helaas kunnen we niet meer goed achterhalen waar het precies fout heeft kunnen gaan. Onze welgemeende excuses daarvoor. Maar het heeft ons wel duidelijk gemaakt dat we met een rectificatie moeten komen voor u als ouder(s)/verzorger(s) en voor de Inspecteur Speciaal Onderwijs. De rectificatie van zowel SO als ook VSO (schoolgids 2018-2019) sturen we bij deze naar u als ouder(s)/verzorger(s),we vermelden het op onze website en we sturen het naar de inspecteur.

Hier (SO)  en hier (VSO) treft u een rectificatie van de opbrengsten van het SO (schoolgids 2018-2019) en een rectificatie voor de opbrengsten van het VSO(schoolgids 2018-2019).

Komende schooljaren gaan we ervoor zorgen dat dit niet meer zal voorkomen middels een aantal aanpassingen. Er zullen wijzigingen plaatsvinden binnen onze administratie wat betreft instroom en uitstroom. Verder hebben we sinds dit schooljaar een nieuwe collega aangesteld, in naam van Josine Hakvoort,dieheeft gekeken naar de verschillen en heeft bijgedragen aan de rectificatie.   

 

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Team Tarcisiusschool

Rectificatie

Bezoek bevrijdingsmuseum en Canadese begraafplaats

fr-bevrijdingsmuseum1

 

Bezoek bevrijdingsmuseum en Canadese begraafplaats

In de maand september volgen de S.O.-groepen van Frans en Jeff een project over de 2e Wereldoorlog / Market Garden

en onze Nieuw-Zeelandse RAF-piloot Ivan William Cain.

We hebben o.a het project ‘13 in de oorlog’ gevolgd.

Donderdag 27 september gingen we naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

en de Canadese Begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg.

Maisdoolhof 2018

Donderdag 6 september zijn we met onze hele S.O.-afdeling naar het Maisdoolhof in Malden geweest.
Dit is al jarenlang onze 1e activiteit in het nieuwe schooljaar en het was weer heel gezellig met z'n allen.
We hadden het getroffen met het weer en iedereen (leerlingen en team) hebben er van genoten. 

Maisdoolhof 2018

DSCF5734-(1)

Hoera, onze school heeft een Registerdirecteur Onderwijs!

Onze schoolleider Mirthe kamphuis is Registerdirecteur Onderwijs (RDO). Dit betekent dat zij geregistreerd staat in het Schoolleidersregister PO en voldoet aan de eisen die aan een schooldirecteur gesteld worden.

Het Schoolleidersregister PO is een beroepsregister voor schoolleiders in het primair onderwijs. Het Schoolleidersregister is een erkenning van de cruciale rol van schoolleiders voor de kwaliteit van het onderwijs.

Daarnaast is het register in het leven geroepen om de beroepsgroep te versterken en verdere professionalisering te stimuleren. Om de vier jaar moeten schoolleiders zich herregistreren.

Hoera, onze school heeft een Registerdirecteur Onderwijs!

Wandeltocht 2018

Vrijdag 15 Juni hadden we onze jaarlijkse Tarcisius Tocht in de schitterende bossen van Heumensoord. Het weer zat gelukkig mee en er was weer een prachtige tocht uitgezet. 

Wandeltocht 2018

wandeltocht18

Kamp 2018

In de week maandag 23 april t/m donderdag 26 april gingen we alweer voor het 33e jaar op schoolkamp.


Het kampthema was dit jaar : "SPORT- en SPELKAMP". 

Het kamp stond dit jaar dus bol van verschillende sport en spel activiteiten. En daarnaast hebben we natuurlijk een flinke wandeling gehad na de dropping in het bos.

We hebben weer genoten in de schitterende omgeving van de Plasmolen en de Mookerhei.

Kamp 2018

20180425_093917

Clinic Boogschieten

IMG_20180406_133130_resized_20180413_035032737

Clinic Boogschieten

 

De afgelopen drie weken zijn er door Avalon-sports drie hele leuke en spannende clinics boogschieten verzorgd.

De leerlingen hebben de afgelopen weken honderden pijlen op de verschillende doelen af mogen schieten. In de eerste week gingen de meeste pijlen al in de blazoenen ( doelen ), terwijl in de laatste week het de leerlingen zelfs lukte om op een afstand van 8 meter een kleine ballon kapot te schieten.

Als extra afsluiting van het boogschieten gaat de klas van Frans Hommel komende week meedoen aan de Survivalbattle in Hoenderloo, waar ze opnieuw gaan boogschieten. Maar hierover later meer.

Wij danken de mannen van Avalon-sports voor de uitdagende, leerzame en vooral gezellige dagen!

Floorball Clinics groot succes!

De afgelopen drie weken hebben de leerlingen van VSO 1, 2,3 en SO 2 clinics Floorball gevolgt.

De clinics werden met veel passie verzorgt door Daan van Floorball Flames uit Lent. Tijdens de clinics konden de leerlingen meer leren over balbehandeling, schieten, spelregels en samenspelen.

Mocht uw kind met enthousiaste verhalen thuiskomen en graag nog een keer willen kijken bij de trainingen in Lent, dan kan dat ! De trainingen vinden plaats in sporthal de Triangel in Lent op Dinsdagavond. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Jelle Elijzen, vakleerkracht bewegingsonderwijs

J.Elijzen@tarcisiusschool.nl

Floorball Clinics groot succes!

DSC_0488

Stage lopen bij Aqua Viva

De Tarcisiusschool is een school waar de oudere leerlingen middels stages ervaring opdoen in werk. Bij voorkeur in de richting van hun ‘wensberoep’ en passend bij hun specialisatievak. De stagecoördinatoren van school zoeken hiervoor geschikte bedrijven of instellingen.  Vaak , ver van school, in de woonplaats van de leerling, maar soms ook verrassend dichtbij.  Nu bleek het nieuwe klooster Berchmanianum aan de Heijendaalseweg over een geweldige keuken te beschikken. Er werd contact gezocht met chefkok Paul Gijsbers en hij was zeer bereid een stagiair van onze school te gaan begeleiden. Inmiddels is de naam van het complex verandert in Aqua Viva.
Nadat er was kennis gemaakt kon Stijn beginnen. Hier volgt zijn verhaal:

“Ik ben Stijn Thijs en ben 17 jaar oud en woon in Vierlingsbeek langs de Maas.

Ik hou van paardrijden en darten kijken en spelen.

Sinds 2009 zit ik op de Tarcisiusschool. Ik vind rekenen en de kookles het leukste om te doen.

Er zijn leuke leerkrachten op school, ze helpen je goed bij het werk. Al mijn klasgenoten hebben ook stage, die zie ik alleen op dinsdag en woensdag. Op dinsdag heb ik kookles van Frank. Vorig jaar heb ik het SVH keuken assistent diploma gehaald met een 8, daarom mag ik dit schooljaar ook andere leerlingen bij de kookles helpen.

Twee jaar geleden ben ik op maandagen begonnen met stage lopen bij de Plus supermarkt, het is in mijn eigen dorp. Daar ben ik begonnen met 3 uur spiegelen (alle producten naar voren halen zodat het er netjes uitziet). En nu werk ik van 11 uur tot 17 uur en doe nu vakken vullen (mijn begeleider Daan noemt het de maaltijdstraat).

Sinds augustus 2017 ben ik op donderdag en vrijdag begonnen met stage lopen bij Aqua Viva.

Aqua Viva is een zorgtehuis voor paters en zusters waar wij in de keuken eten voor maken.

Ik maak in de keuken standaard aardappelpuree, rauwkost en vul gemalen diëten in 3-vaksborden en  bestellingen klaarzetten voor paters en zusters. Paul is mijn begeleider in de keuken, en andere collega’s in de keuken helpen mij soms ook. Het is heel gezellig met elkaar en er word ook hard gewerkt. En ik heb het er ook heel erg naar mijn zin daardoor zou ik er wel willen werken later.

Op 1 maart opende Aqua Viva een buurtrestaurant De Drukkerij voor de mensen in de omgeving.

Daarvoor ga ik ook mee helpen en dat is ook leuk om te doen en dan leer ik ook weer nieuwe dingen”. De groetjes Stijn Thijs.Stijn voelt zich erg thuis in de keuken van Aqua Viva. Hij noemt dat hij er graag zou willen werken.

Dat kan hem helaas niet worden toegezegd, mede omdat er al genoeg mensen werken. Maar misschien, wanneer het buurtrestaurant De Drukkerij een succes wordt en alsmaar meer gasten mag verwelkomen, is er misschien, ooit,  een plekje voor Stijn….?

Stage lopen bij Aqua Viva

Stijn-1

Technopromo

technopr

Technopromo

Elk schooljaar gaan we met onze S.O.-eindgroepen naar TECHNO-PROMO in Cuijk.

 

Bij Stichting TECHNO-PROMO kun je kennis maken met techniek.

Vrijdag 9 maart gingen de 2 groepen van Jeff en Frans op bezoek.

Het was een gezellige en informatieve ochtend,

waar we de mogelijkheden van ‘techniek zelf konden ontdekken’.

Interessante en leerzame excursie .

Olymische spelen op de Tarcisiusschool

Tijdens deze koude februari periode besteden we op de Tarcisiuschool natuurlijk extra aandacht aan de winterspelen.

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs komen verschillende wintersporten aan bod, waaronder ijshockey en Curling.

Dit laatste onderdeel spelen we in de zaal met speciale curlingstenen waar wieltjes onder zitten. Hierdoor is het net of ze door de zaal glijden alsof het over ijs is.

 

Olymische spelen op de Tarcisiusschool

curling

Playbackshow

playbackshowjpg

Playbackshow

Zoals ieder jaar hebben we vlak voor de carnavalsvakantie onze spectaculaire playbackshow gehouden.

Ook dit jaar was er weer een geweldige line-up van de beste artiesten die er op onze school rond lopen. De show trok daarom ook veel publiek. Ouders en verzorgers waren massaal naar Roomsleven gekomen om hun favoriete artiesten aan te moedigen. Een goede voorbereiding op het echte carnaval!

Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

wo2

In de maand september volgen onze 2 S.O.-eindgroepen een project over de 2e Wereldoorlog / Market Garden

en onze Nieuw-Zeelandse RAF-piloot Ivan William Cain.

We hebben o.a het project ‘13 in de oorlog’ gevolgd.

Vrijdag 22 september gingen we naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

en de Canadese Begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg.

Op Vrijdag 6 oktober hebben we onze jaarlijkse herdenking bij het Cain-monument.

Onze Tarcisiusschool heeft dit monument geadopteerd, het verhaal van onze N.Z.-piloot kunt u lezen op onze site :

 

http://www.tarcisiusschool.nl/~/media/Website%20Tarcisiusschool/Cain%20monument-download.pdf

Eindopdracht PA-traject

Dit jaar zijn de eerste 5 leerlingen gestart met de nieuwe P.A.-opleiding op de Tarcisiusschool. P.A. staat voor Personal Assistant. Dit betekent dat de leerlingen leren om ergens binnen de sport hun talenten te ontwikkelen. Hierin worden ze begeleidt door middel van theorie en praktijklessen binnen de sport, waarin de leerlingen werken aan competenties die ze zowel in de sport als daarbuiten goed kunnen gebruiken. In dit traject leren de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een sportactiviteit.

Het programma combineert twee dingen: bezig zijn met sport en jouw talent overdragen op anderen.

Aan het eind gaat de leerling buiten de school aan de slag. Dat kan bij een vereniging zijn, in de wijk, of tijdens een stage.

De lessen worden afgesloten met een eindopdracht. Tijdens deze eindopdracht worden de geleerde competenties getoetst. Deze eindopdracht heeft op 27 juni plaatsgevonden. De leerlingen hadden samen een les bewegingsonderwijs in elkaar gezet voor groep 4 van Basisschool Brakkenstein. Ruim van tevoren waren de leerlingen aanwezig om de les klaar te zetten. Het materiaal werd gecontroleerd, de regels nogmaals doorgenomen en vlak voor tijd de hele les nogmaals doorgesproken.

Vanaf en ontvangst tot de afsluiting stond er een zeer gemotiveerde en enthousiaste groep P.A.-ers les te geven. De kinderen genoten van alle positieve aandacht en complimenten. En ook de P.A.-ers stonden zichtbaar te genieten van hun eigen gemaakte succes. Na afloop was iedereen erg blij en opgelucht met de strak georganiseerde les en gaf iedereen elkaar een High-five. Terecht een prestatie om trots op te zijn!

Eindopdracht PA-traject

pa

Tarcisiusschool opnieuw in de prijzen!

Donderdag 8 juni hebben wij als Tarcisiusschool voor de tweede maal mee gedaan met de Voetbalbattle in Zwolle.

De organisatie van deze actieve dag ligt in handen van Special Heroes. Samen met Special Heroes probeert de Tarcisiusschool sportdeelname onder onze leerlingen te bevorderen. Dit doen we door het aanbieden van leerzame en uitdagende gymlessen waarin de leerlingen kennis maken met alle takken van sport, maar ook door het aanbieden van clinics en het organiseren van sportdagen zoals de voetbalbattle.

Aangezien het evenement plaats zou vinden in Zwolle moesten we al vroeg richting het noorden vertrekken. Daar aangekomen hebben we ons snel omgekleed, en moesten we direct het veld op voor onze eerste wedstrijd.

Helaas gingen de eerste wedstrijden verloren, maar de laatste wedstrijd bleef het tot in de laatste minuut erg spannend.

Met een goede 8e plaats konden we natuurlijk al tevreden terug naar Nijmegen. Daarnaast mochten we tijdens de prijsuitreiking ook nog de beker voor sportiefste school in ontvangst nemen. Deze prijs werd overhandigd door de wethouder sport van de gemeente Zwolle.

Tarcisiusschool opnieuw in de prijzen!

IMG_20170608_133807_resized_20170609_025848959

Atletiekbattle Tarcisiusschool / Kristallis H400

IMG_20170531_114713_resized_20170606_011143608

Atletiekbattle Tarcisiusschool / Kristallis H400

Afgelopen woensdag 31 mei heeft de eerste atletiek-battle plaatsgevonden. Deze werd georganiseerd door het vrijetijdsteam van de Tarcisiusschool in samenwerking met Atletiekvereniging Nijmegen.

Zowel de Tarcisiusschool als Kristallis H400 hadden een klas opgegeven voor deze leuke ochtend. Vanuit de HAN waren er veel studenten die elk een leuke atletiek activiteit voorbereid.

De leerlingen liepen samen met hun team-captain langs de onderdelen en probeerden met hun eigen groep zo hoog mogelijke scores te halen. De groepen bestonden uit zowel leerlingen van de Tarcisiusschool als leerlingen van Kristallis H400.

Aan het eind van de dag was er voor iedereen een mooie medaille en kon iedereen moe maar voldoen terug naar huis.

Onze dank is groot aan alle studenten die veel tijd en energie in deze dag hebben gestoken!

Survivalbattle Hoenderloo

Tarcisiusschool: 'Sportiefste school Survivaldag Hoenderloo' 

 

Afgelopen dinsdag heeft onze school voor de eerste keer meegedaan met de Special Heroes Survivaldag in Hoenderloo.

Met een groep van 6 topfitte leerlingen zijn we ’s ochtends vroeg afgereisd naar Hoenderloo. Na een kort welkomswoord mochten we rond kwart over 10 aan de start verschijnen.

Iedereen had er ontzettend veel zin in. De eerste hindernissen vlogen we dan ook overheen. Maar ook toen de vermoeidheid toesloeg bleef iedereen er voor gaan. Wanneer iemand moeite had op een onderdeel stonden er gelijk 3 of 4 teamgenoten klaar om te helpen. De teamspirit was ontzettend groot!

Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij de jury, die onze school bij de prijsuitreiking dan ook uitriep tot meeste sportieve school van de dag.

Trots als een pauw reden we ’s middags dan ook weer terug naar Nijmegen, met een grote beker in de tas!

Survivalbattle Hoenderloo

IMG_20170523_132440_resized_20170524_010438214 
 
  
 
 
 
 
 

Gezamenlijke voetbalochtend met Bs. Brakkenstein

Beter een goede buur, dan een verre vriend. 

En aangezien basisschool Brakkenstein op korte termijn onze naaste buurman zal zijn, leek het ons een de banden te versterken en een leuke gezamenlijke ochtend voor de leerlingen te organiseren. Voor de klas van Neeltje en groep 5 van bs. Brakkenstein hebben we een voetbalochtend georganiseerd waarin de leerlingen elkaar beter konden leren kennen.

 De dag werd ondanks de al aanwezige warmte gestart met een pittige warming-up van Bram.

Vervolgens werden de leerlingen gemixt ingedeeld in de verschillende teams, Ajax, Real Madrid, Barcalona en Juventus. Alle teams speelden vervolgens een wedstrijd van 10 minuten tegen elkaar. Terwijl twee teams speelden, werd er vanaf de kant aangemoedigd. Maar ook werden er door de leerlingen al ideeën   geopperd om snel met beide klassen een film te gaan kijken.

Aan het eind van de ochtend ging Real Madrid er met de eindoverwinning vandoor, maar de verschillen waren vandaag minimaal. Al met al een geslaagde eerste gezamenlijke voetbalochtend!

Gezamenlijke voetbalochtend met Bs. Brakkenstein

IMG_20170517_114624_resized_20170517_125434423
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]