Procedure rondom nieuwe corona maatregelen

 

Beste ouder(s)/verzorger(s,

 

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet net besloten om alsnog de scholen in Nederland te sluiten t/m 6 april. Hierbij willen wij u laten weten dat ook de Tarcisiusschool vanaf morgen t/m 6 april (voor leerlingen) is gesloten.

 

Er is een uitzondering voor de kinderen van ouders met essentiële/vitale beroepen (ziekenhuis, bejaardenzorg, huisarts, politie en brandweer). Deze kinderen moeten wel op de scholen opgevangen kunnen worden als dat thuis niet kan.

 

We vragen ouders/verzorgers met essentiële/vitale beroepen, die hun kind thuis niet kunnen opvangen, om dit z.s.m. aan de mentorleerkracht van hun kind te laten weten.

 

Er zal vanuit school de komende week contact met u opgenomen worden om samen te kijken naar wat dit voor u en uw kind betekent.

 

De school is elke dag 9:00 uur en 15.00 telefonisch en per mail bereikbaar voor eventuele vragen omtrent deze maatregel.

 

 

 

 

 

Tarcisiusschool got Talent

Zoals ieder jaar hadden we in Februari weer een spectaculaire show : Tarcisius got Talent

Ook dit jaar waren er weer geweldige optredens van de beste artiesten die er op onze school rond lopen.

De voorstelling trok daarom ook veel publiek.                                                    

Ouders en verzorgers, maar ook veel opa’s en oma’s, waren massaal naar ‘Roomsch Leven’   gekomen om hun favoriete artiesten aan te moedigen.

Het werd wederom een groot succes.                            

Alle leerlingen ontvingen weer een mooie medaille voor hun optreden.

Tarcisiusschool got Talent

Afbeelding1

NEC - Top Oss

Vrijdag 8 november was de wedstrijd NEC tegen top Oss, een echte derby. Op uitnodiging van onze buurtsportcoach Karlijn mochten 7 van onze leerlingen naar de wedstrijd in het Goffertstadion.

Naast het volgen van de wedstrijd hadden de leerlingen ook de belangrijke taak om de spelers het veld op te begeleiden. Voor de wedstrijd zijn de spelers altijd erg gespannen, en daarom mochten onze leerlingen mee om ze te helpen. 

Voor de wedstrijd werden alle leerlingen in het thuis tenue gehesen, en was er tijd om alles te oefenen, en een ererondje om het veld te maken. In de catacomben was er nog gelegenheid de spelers een handje te geven voor iedereen onder begeleiding van de muziek en het vuurwerk het veld op stormde. Toen de wedstrijd was begonnen kon iedereen zich omkleden. Met een tasje met een mooie foto als herinnering en wat snoep voor tijdens de wedstrijd sloten we weer bij de ouders en begeleiders aan op de tribune.

De wedstrijd is gewonnen door NEC, dus de avond kon niet meer stuk.

NEC - Top Oss

nec

Pro VSO on tour

Pro VSO on tour

Op dinsdag 5 november zijn 65 collega’s van andere VSO en Pro (praktijkonderwijs) scholen in Nijmegen op bezoek gekomen om te zien en horen hoe wij werken. We hebben eerst een rondleiding door de school gegeven, waarna we in groepjes hebben gesproken over verschillende thema’s. De thema’s waren Gedrag, Leren AVO, Leren Praktijk, Arbeidstoeleiding en Stage en Zorg en Begeleiding. De collega’s van de andere scholen waren erg enthousiast.

Vorig schooljaar hebben we met een aantal collega’s het Pro College in Nijmegen bezocht en dit schooljaar staat nog een Pro – VSO On Tour op VSO Talita Koemi gepland. Daarna zullen nog bezoeken op de andere VSO-scholen volgen. Het doel van deze bezoeken is om de VSO en Pro-scholen in de regio beter te leren kennen en meer met elkaar samen te gaan werken.

Waco Glider

Donderdagmiddag 19-9 zijn de kinderen ook nog naar de replica van een Waco-glider op Klein Amerika geweest.

We hadden hier weer een schitterend beeld en uitzicht op de paradropping van vandaag.

Gisterenwaren het er meer dan 1.300 parachutisten, vandaag ongeveer 1.000.

De vliegtuigen vlogen weer af en aan en maakten indrukwekkende rondjes boven Klein Amerika- Groesbeek.

We hebben weer genoten.

Waco Glider

Paradropping Groesbeek Market Garden

Paradropping Groesbeek Market Garden

Woensdag 18 september is de Klas SO3 naar de paradropping in Groesbeek geweest.

Meer dan 1.300 parachutisten hebben deze dag de sprong gewacht, 1298 parachutisten zijn ook veilig geland. 

Het was Indrukwekkend om te zien. De kinderen hebben genoten.

Sportevenementen op de Tarcisiusschool

download

Sportevenementen op de Tarcisiusschool

Het waren weer twee sportieve weken op de Tarcisiusschool!

 

Donderdag 16 mei was er de Voetbalchallenge in Zwolle, om half 9 was iedereen aanwezig en konden we op tijd vertrekken richting Zwolle. Helaas bleek de schoolbus niet mee te werken en vertrokken we uiteindelijk alsnog een kwartier te laat. Met een kleine achterstand begonnen we dus aan het toernooi aangezien we niet op tijd waren voor een goede voorbespreking. De eerste wedstrijd ging dan ook verloren. Hoewel we groeiden in het toernooi bleek een overwinning net buiten bereik. Gelukkig hadden we een mooie gezellige dag en kon iedereen met een goed gevoel naar huis.

 

Woensdag 22 mei gingen we opnieuw voetballen. Dit maal in Best. Hier waren dit maal wel op tijd en konden we beginnen met een uitgebreide voorbespreking en warming up onder leiding van de aanvoerder Jessie. Ook vandaag hadden we een aantal wedstrijden nodig om 'los' te komen, maar eenmaal op gang vlogen de ballen in het doel. Helaas wisten ook onze tegenstanders het doel (te) vaak te vinden. Ook deze dag bleef iedereen positief en was het erg gezellig.

 

Donderdag 23 mei was er dan de Atletiekdag in Brakkestein. De zon scheen volop en zowel de leerlingen als leerkrachten waren tot op het bot gemotiveerd om een mooi resultaat neer te zetten. Dankzij de inzet van de leerlingen, studenten, docenten, atletiekvereniging Nijmegen en Special Heroes was ook dit een dag om niet te vergeten!

Atletiekchallenge

Survivaldag 2019

Op 18 april zijn we met een sportieve groep naar Hoenderloo afgereisd om deel te nemen aan de Survivalbattle. De groep moest een kilometerslang parcours afleggen waarbij ze over pittige hindernissen moesten klimmen. Samenwerking was hierbij ontzettend belangrijk. Want we wilden als team over finish, dus waar nodig moesten we elkaar motiveren, een steuntje geven of uit de modder vissen. Ondanks de warmte wisten we allemaal zonder kleerscheuren bij de finish te komen. Sommige teamleden hadden echter wel een nat pak opgelopen, maar dat mocht de pret niet drukken. Al met al was het voor iedereen een geslaagde dag!

Survivaldag 2019

survival19

Schoolkamp 2019

20180425_093917

Schoolkamp 2019

Op 16 en 17 april zijn de SO klassen weer op kamp geweest. Op dinsdag ging SO1 en SO2, op woensdag SO3 en SO4. Beide groepen begonnen de dag met een flinke wandeling van 2 uur. Eenmaal aangekomen op het kamp hebben de leerlingen prachtige hutten gebouwd die later op de dag bij verstoppertje gebruikt konden worden.

Na de lunch waren er verschillende sportieve activiteiten of konden de leerlingen een mooie tekening of kleurplaat maken. Na de friet was er een spannende speurtocht waar de leerlingen hun docenten moesten herkennen in hun superhelden. Rond half 9 werden de leerlingen door ouders / verzorgers opgehaald.

 

Docenten schrijven geschiedenis

Voor het eerst in de geschiedenis van de Tarcisiusschool hebben ook de docenten een sportprijs weten te veroveren. Op het jaarlijkse docentenvolleybaltoernooi in de Jan Massinkhal wisten de docenten de 3 plek te behalen. Vol trots kon vervolgens de beker op school gepresenteerd worden. Wanneer de huldiging plaats gaat vinden is nog niet bekent.

Docenten schrijven geschiedenis

volleybal19

Art op de Tarcisiusschool

kec

Art op de Tarcisiusschool

Na de kerstvakantie is op school een gestart gemaakt met het project ‘Art op de Tarcisiusschool’ in samenwerking Stichting special (Art) Heroes en De Lindenberg.

 

Het doel van dit project:

  • Leerlingen zoveel mogelijk kennis latenmaken met kunst en cultuur op school.
  • Leerlingen motiveren na schooltijd door te gaan met ee n vorm van kunst als vrijetijdsbesteding

o.a. het aanbieden van cultuurprogramma na schooltijd.

 

We zijn deze eerste periode in het VSO gestart met de workshop fotografie (animatiefilmpjes maken) en djembe. Het SO krijgt binnenkort een workshop over rappen.

 

 

Op de volgende websites kunt u enkele filmpjes zien van de klassen VSO fase 1 die met het maken van animatiefilmpjes aan de slag zijn gegaan:

groep Laura VSO fase 1 klas 1:  https://www.youtube.com/watch?v=tLKH8pAjHTk

groep Raissa VSO fase 1 klas 2:  https://www.youtube.com/watch?v=2S74yQysCzE

groep Els/Karin VSO fase 1 klas 3:  https://www.youtube.com/watch?v=SKGTKfVQcYk

 

Mocht u vragen over dit project hebben dan horen we dat graag.

 

Roos Eckhardt, Karin van Aken en Jolanda van den Bergh

Vakleerkrachten Kunst en Cultuur

Privacyverklaring Special Heroes

De Tarcisiusschool neemt deel aan het Sport Heroes of Art Heroes programma van Stichting Special Heroes Nederland. Dit programma laat deelnemers kennismaken met verschillende sport- of kunst- en cultuuractiviteiten met als doel daarin structureel actief te blijven. Om dit programma te kunnen uitvoeren zullen Special Heroes Nederland en de school een aantal persoonsgegevens van de deelnemers verwerken. Special Heroes Nederland en de school vinden de privacy van de deelnemers erg belangrijk. Binnen het Sport of Art Heroes programma zal zorgvuldig worden omgegaan met de persoonsgegevens van de deelnemers. In de privacyverklaring staat uitgelegd welke persoonsgegevens worden verwerkt en hoe daarmee wordt omgegaan. De privacyverklaring kunt u hier vinden.

U heeft als wilsbekwame deelnemer van 16 jaar of ouder of als ouder/wettelijk vertegenwoordiger van een jongere of niet wilsbekwame deelnemer het recht om namens de deelnemer inzage, verbetering of verwijdering van de persoonsgegevens te vragen. U heeft ook het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van de persoonsgegevens van de deelnemer. Het maken van bezwaar heeft uiteraard geen consequenties voor deelname aan het Sport of Art Heroes programma.

Een verzoek of bezwaar kunt u rechtstreeks richten aan Special Heroes Nederland via:

 

Special Heroes Nederland

Papendallaan 60

6816 VD Arnhem

06-10954776

[email protected]

 

Special Heroes Nederland zal bij een verzoek of bezwaar moeten controleren dat u de ouder/wettelijk vertegenwoordiger bent van de betreffende deelnemer en kan u daarom vragen om legitimatie. Na ontvangst van het verzoek of bezwaar zal Special Heroes Nederland binnen 4 weken reageren.

Privacyverklaring Special Heroes

sh

Jumpen!!!

bounz

Jumpen!!!

Vrijdag 14 december hadden we met onze S.O.-afdeling een geweldige activiteit !!!

Lobke bedankt, ze had voor onze kinderen een uitje naar Bounz georganiseerd

en complimenten voor Jelle, hij heeft  4 uur onafgebroken mee gesprongen met onze SO leerlingen.

We gaan er misschien een jaarlijkse activiteit van maken

#stopmetplastic

De kinderen van het SO hebben voor de herfstvakantie heel hard gewerkt aan het beplakken van een olifant met 'oud'plastic speelgoed, tasjes, petflesjes en ander zwerfvuil. Dit hebben we gedaan in het kader van de 'Better Future Expositie', #stopmetplastic, georganiseerd door Winkelcentrum Dukenburg. Met deze actie hebben we geprobeerd onze kinderen bewust te maken van onze planeet en de bedreiging die plastic afval vormt. 
Helaas zijn we ondanks alle stemmen niet als eerste geëindigd. Nutsschool Lankforst heeft de meeste stemmen van het publiek gekregen. Volgend schooljaar gaan we voor de herkansing!

#stopmetplastic

dukenburg2

Carnaval

Zoals ieder jaar hadden we vlak voor de carnavalsvakantie onze traditionele en spectaculaire Playbackshow.

Ook dit jaar waren er weer geweldige optredens van de beste artiesten die er op onze school rond lopen.

De Playbackshow trok daarom ook veel publiek.

Ouders en verzorgers, maar ook veel opa’s en oma’s waren massaal naar ‘Roomsch Leven’ gekomen

om hun favoriete artiesten aan te moedigen. Het werd wederom een groot succes.

Alle leerlingen ontvingen weer een mooie medaille voor hun optreden.

Vrijdag 1 maart vierden we Carnaval op school met verschillende carnavaleske activiteiten.

Een mooi begin voor onze Carnavalsvakantie

Carnaval

carnaval

Herdenking Cain

Op Vrijdagochtend 5 oktober had onze school de jaarlijkse herdenking bij het Cain-monument.

Onze Tarcisiusschool heeft het monument geadopteerd, het verhaal van onze Nieuw Zeelandse piloot kunt u lezen op onze site.

Dit jaar waren er veel kleinkinderen van Elizabeth Swertz-Ekker (burgerslachtoffer) aanwezig.

Het was een gezellig samenzijn onder een mooi herfstzonnetje.

Het verhaal werd verteld door de leerlingen, bloemen werden gelegd, herdenkingstekens geplaatst en mooie sfeervolle accordeonmuziek werd door  Maiky gespeeld.

 

Middags gingen we ook samen naar het Jonkerbosch War Cemetery en plaatsten we herdenkingstekens en bloemen bij het Cain-graf

en de 23 andere Nieuw Zeelandse graven.

Een mooie dag, waarbij even werd stil gestaan wat er 74 jaar is gebeurd.

Herdenking Cain

fr-cainmonument-20181

fr-graf-cain-20181

Sinterklaas op de Tarcisiusschool

Woensdag 5 December vierde onze S.O.-afdeling het ‘traditionele’ Sinterklaasfeest In de jongste S.O- groepen kwam Sinterklaas en zijn Pieten de kinderen een bezoek brengen.De oudere  groepen hadden een ‘Pakjes-feest’ met zelfgemaakte surprises en gedichten. We hebben ook bij Frank in de VSO-keuken heerlijke pepernoten gebakken.

Sinterklaas op de Tarcisiusschool

december2018

Herfstwandeltocht

wandeltocht18

Herfstwandeltocht

Vrijdag 2 november hadden we alweer onze jaarlijkse traditionele

Tarcisius-Herfst– wandeltocht in de mooie bossen van Heumensoord.

Het was een fijne wandeling in een ‘herfstig’ bos.

Bij terugkomst van de tocht kreeg iedereen natuurlijk een 'herinneringsmedaille'

en lekkere warmesoep bij de vuurkorf.

Voorlichting Brandweer

brandweer

Voorlichting Brandweer

Dinsdag 23 oktober heeft de brandweer in de SO-klassen van Frans en Jeff een voorlichting gegeven over brandveiligheid.

Het doel van deze voorlichting was om kinderen voor te lichten over het voorkomen van brand

en uitleg te geven hoe te handelen als er toch brand uitbreekt (rookmelders, vluchtplan, 112).

Gijs van de Brandweer gaf ons heel veel informatie en de leerlingen vonden het heel interessant.

Bezoek bevrijdingsmuseum en Canadese begraafplaats

fr-bevrijdingsmuseum1

 

Bezoek bevrijdingsmuseum en Canadese begraafplaats

In de maand september volgen de S.O.-groepen van Frans en Jeff een project over de 2e Wereldoorlog / Market Garden

en onze Nieuw-Zeelandse RAF-piloot Ivan William Cain.

We hebben o.a het project ‘13 in de oorlog’ gevolgd.

Donderdag 27 september gingen we naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

en de Canadese Begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg.

Maisdoolhof 2018

Donderdag 6 september zijn we met onze hele S.O.-afdeling naar het Maisdoolhof in Malden geweest.
Dit is al jarenlang onze 1e activiteit in het nieuwe schooljaar en het was weer heel gezellig met z'n allen.
We hadden het getroffen met het weer en iedereen (leerlingen en team) hebben er van genoten. 

Maisdoolhof 2018

DSCF5734-(1)

Hoera, onze school heeft een Registerdirecteur Onderwijs!

Onze schoolleider Mirthe kamphuis is Registerdirecteur Onderwijs (RDO). Dit betekent dat zij geregistreerd staat in het Schoolleidersregister PO en voldoet aan de eisen die aan een schooldirecteur gesteld worden.

Het Schoolleidersregister PO is een beroepsregister voor schoolleiders in het primair onderwijs. Het Schoolleidersregister is een erkenning van de cruciale rol van schoolleiders voor de kwaliteit van het onderwijs.

Daarnaast is het register in het leven geroepen om de beroepsgroep te versterken en verdere professionalisering te stimuleren. Om de vier jaar moeten schoolleiders zich herregistreren.

Hoera, onze school heeft een Registerdirecteur Onderwijs!

Wandeltocht 2018

Vrijdag 15 Juni hadden we onze jaarlijkse Tarcisius Tocht in de schitterende bossen van Heumensoord. Het weer zat gelukkig mee en er was weer een prachtige tocht uitgezet. 

Wandeltocht 2018

wandeltocht18

Kamp 2018

In de week maandag 23 april t/m donderdag 26 april gingen we alweer voor het 33e jaar op schoolkamp.


Het kampthema was dit jaar : "SPORT- en SPELKAMP". 

Het kamp stond dit jaar dus bol van verschillende sport en spel activiteiten. En daarnaast hebben we natuurlijk een flinke wandeling gehad na de dropping in het bos.

We hebben weer genoten in de schitterende omgeving van de Plasmolen en de Mookerhei.

Kamp 2018

20180425_093917

Clinic Boogschieten

IMG_20180406_133130_resized_20180413_035032737

Clinic Boogschieten

 

De afgelopen drie weken zijn er door Avalon-sports drie hele leuke en spannende clinics boogschieten verzorgd.

De leerlingen hebben de afgelopen weken honderden pijlen op de verschillende doelen af mogen schieten. In de eerste week gingen de meeste pijlen al in de blazoenen ( doelen ), terwijl in de laatste week het de leerlingen zelfs lukte om op een afstand van 8 meter een kleine ballon kapot te schieten.

Als extra afsluiting van het boogschieten gaat de klas van Frans Hommel komende week meedoen aan de Survivalbattle in Hoenderloo, waar ze opnieuw gaan boogschieten. Maar hierover later meer.

Wij danken de mannen van Avalon-sports voor de uitdagende, leerzame en vooral gezellige dagen!

Floorball Clinics groot succes!

De afgelopen drie weken hebben de leerlingen van VSO 1, 2,3 en SO 2 clinics Floorball gevolgt.

De clinics werden met veel passie verzorgt door Daan van Floorball Flames uit Lent. Tijdens de clinics konden de leerlingen meer leren over balbehandeling, schieten, spelregels en samenspelen.

Mocht uw kind met enthousiaste verhalen thuiskomen en graag nog een keer willen kijken bij de trainingen in Lent, dan kan dat ! De trainingen vinden plaats in sporthal de Triangel in Lent op Dinsdagavond. Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Jelle Elijzen, vakleerkracht bewegingsonderwijs

[email protected]

Floorball Clinics groot succes!

DSC_0488

Stage lopen bij Aqua Viva

De Tarcisiusschool is een school waar de oudere leerlingen middels stages ervaring opdoen in werk. Bij voorkeur in de richting van hun ‘wensberoep’ en passend bij hun specialisatievak. De stagecoördinatoren van school zoeken hiervoor geschikte bedrijven of instellingen.  Vaak , ver van school, in de woonplaats van de leerling, maar soms ook verrassend dichtbij.  Nu bleek het nieuwe klooster Berchmanianum aan de Heijendaalseweg over een geweldige keuken te beschikken. Er werd contact gezocht met chefkok Paul Gijsbers en hij was zeer bereid een stagiair van onze school te gaan begeleiden. Inmiddels is de naam van het complex verandert in Aqua Viva.
Nadat er was kennis gemaakt kon Stijn beginnen. Hier volgt zijn verhaal:

“Ik ben Stijn Thijs en ben 17 jaar oud en woon in Vierlingsbeek langs de Maas.

Ik hou van paardrijden en darten kijken en spelen.

Sinds 2009 zit ik op de Tarcisiusschool. Ik vind rekenen en de kookles het leukste om te doen.

Er zijn leuke leerkrachten op school, ze helpen je goed bij het werk. Al mijn klasgenoten hebben ook stage, die zie ik alleen op dinsdag en woensdag. Op dinsdag heb ik kookles van Frank. Vorig jaar heb ik het SVH keuken assistent diploma gehaald met een 8, daarom mag ik dit schooljaar ook andere leerlingen bij de kookles helpen.

Twee jaar geleden ben ik op maandagen begonnen met stage lopen bij de Plus supermarkt, het is in mijn eigen dorp. Daar ben ik begonnen met 3 uur spiegelen (alle producten naar voren halen zodat het er netjes uitziet). En nu werk ik van 11 uur tot 17 uur en doe nu vakken vullen (mijn begeleider Daan noemt het de maaltijdstraat).

Sinds augustus 2017 ben ik op donderdag en vrijdag begonnen met stage lopen bij Aqua Viva.

Aqua Viva is een zorgtehuis voor paters en zusters waar wij in de keuken eten voor maken.

Ik maak in de keuken standaard aardappelpuree, rauwkost en vul gemalen diëten in 3-vaksborden en  bestellingen klaarzetten voor paters en zusters. Paul is mijn begeleider in de keuken, en andere collega’s in de keuken helpen mij soms ook. Het is heel gezellig met elkaar en er word ook hard gewerkt. En ik heb het er ook heel erg naar mijn zin daardoor zou ik er wel willen werken later.

Op 1 maart opende Aqua Viva een buurtrestaurant De Drukkerij voor de mensen in de omgeving.

Daarvoor ga ik ook mee helpen en dat is ook leuk om te doen en dan leer ik ook weer nieuwe dingen”. De groetjes Stijn Thijs.Stijn voelt zich erg thuis in de keuken van Aqua Viva. Hij noemt dat hij er graag zou willen werken.

Dat kan hem helaas niet worden toegezegd, mede omdat er al genoeg mensen werken. Maar misschien, wanneer het buurtrestaurant De Drukkerij een succes wordt en alsmaar meer gasten mag verwelkomen, is er misschien, ooit,  een plekje voor Stijn….?

Stage lopen bij Aqua Viva

Stijn-1

Technopromo

technopr

Technopromo

Elk schooljaar gaan we met onze S.O.-eindgroepen naar TECHNO-PROMO in Cuijk.

 

Bij Stichting TECHNO-PROMO kun je kennis maken met techniek.

Vrijdag 9 maart gingen de 2 groepen van Jeff en Frans op bezoek.

Het was een gezellige en informatieve ochtend,

waar we de mogelijkheden van ‘techniek zelf konden ontdekken’.

Interessante en leerzame excursie .

Olymische spelen op de Tarcisiusschool

Tijdens deze koude februari periode besteden we op de Tarcisiuschool natuurlijk extra aandacht aan de winterspelen.

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs komen verschillende wintersporten aan bod, waaronder ijshockey en Curling.

Dit laatste onderdeel spelen we in de zaal met speciale curlingstenen waar wieltjes onder zitten. Hierdoor is het net of ze door de zaal glijden alsof het over ijs is.

 

Olymische spelen op de Tarcisiusschool

curling

Playbackshow

playbackshowjpg

Playbackshow

Zoals ieder jaar hebben we vlak voor de carnavalsvakantie onze spectaculaire playbackshow gehouden.

Ook dit jaar was er weer een geweldige line-up van de beste artiesten die er op onze school rond lopen. De show trok daarom ook veel publiek. Ouders en verzorgers waren massaal naar Roomsleven gekomen om hun favoriete artiesten aan te moedigen. Een goede voorbereiding op het echte carnaval!

Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

wo2

In de maand september volgen onze 2 S.O.-eindgroepen een project over de 2e Wereldoorlog / Market Garden

en onze Nieuw-Zeelandse RAF-piloot Ivan William Cain.

We hebben o.a het project ‘13 in de oorlog’ gevolgd.

Vrijdag 22 september gingen we naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek

en de Canadese Begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg.

Op Vrijdag 6 oktober hebben we onze jaarlijkse herdenking bij het Cain-monument.

Onze Tarcisiusschool heeft dit monument geadopteerd, het verhaal van onze N.Z.-piloot kunt u lezen op onze site :

 

http://www.tarcisiusschool.nl/~/media/Website%20Tarcisiusschool/Cain%20monument-download.pdf

Eindopdracht PA-traject

Dit jaar zijn de eerste 5 leerlingen gestart met de nieuwe P.A.-opleiding op de Tarcisiusschool. P.A. staat voor Personal Assistant. Dit betekent dat de leerlingen leren om ergens binnen de sport hun talenten te ontwikkelen. Hierin worden ze begeleidt door middel van theorie en praktijklessen binnen de sport, waarin de leerlingen werken aan competenties die ze zowel in de sport als daarbuiten goed kunnen gebruiken. In dit traject leren de leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een sportactiviteit.

Het programma combineert twee dingen: bezig zijn met sport en jouw talent overdragen op anderen.

Aan het eind gaat de leerling buiten de school aan de slag. Dat kan bij een vereniging zijn, in de wijk, of tijdens een stage.

De lessen worden afgesloten met een eindopdracht. Tijdens deze eindopdracht worden de geleerde competenties getoetst. Deze eindopdracht heeft op 27 juni plaatsgevonden. De leerlingen hadden samen een les bewegingsonderwijs in elkaar gezet voor groep 4 van Basisschool Brakkenstein. Ruim van tevoren waren de leerlingen aanwezig om de les klaar te zetten. Het materiaal werd gecontroleerd, de regels nogmaals doorgenomen en vlak voor tijd de hele les nogmaals doorgesproken.

Vanaf en ontvangst tot de afsluiting stond er een zeer gemotiveerde en enthousiaste groep P.A.-ers les te geven. De kinderen genoten van alle positieve aandacht en complimenten. En ook de P.A.-ers stonden zichtbaar te genieten van hun eigen gemaakte succes. Na afloop was iedereen erg blij en opgelucht met de strak georganiseerde les en gaf iedereen elkaar een High-five. Terecht een prestatie om trots op te zijn!

Eindopdracht PA-traject

pa

Tarcisiusschool opnieuw in de prijzen!

Donderdag 8 juni hebben wij als Tarcisiusschool voor de tweede maal mee gedaan met de Voetbalbattle in Zwolle.

De organisatie van deze actieve dag ligt in handen van Special Heroes. Samen met Special Heroes probeert de Tarcisiusschool sportdeelname onder onze leerlingen te bevorderen. Dit doen we door het aanbieden van leerzame en uitdagende gymlessen waarin de leerlingen kennis maken met alle takken van sport, maar ook door het aanbieden van clinics en het organiseren van sportdagen zoals de voetbalbattle.

Aangezien het evenement plaats zou vinden in Zwolle moesten we al vroeg richting het noorden vertrekken. Daar aangekomen hebben we ons snel omgekleed, en moesten we direct het veld op voor onze eerste wedstrijd.

Helaas gingen de eerste wedstrijden verloren, maar de laatste wedstrijd bleef het tot in de laatste minuut erg spannend.

Met een goede 8e plaats konden we natuurlijk al tevreden terug naar Nijmegen. Daarnaast mochten we tijdens de prijsuitreiking ook nog de beker voor sportiefste school in ontvangst nemen. Deze prijs werd overhandigd door de wethouder sport van de gemeente Zwolle.

Tarcisiusschool opnieuw in de prijzen!

IMG_20170608_133807_resized_20170609_025848959

Atletiekbattle Tarcisiusschool / Kristallis H400

IMG_20170531_114713_resized_20170606_011143608

Atletiekbattle Tarcisiusschool / Kristallis H400

Afgelopen woensdag 31 mei heeft de eerste atletiek-battle plaatsgevonden. Deze werd georganiseerd door het vrijetijdsteam van de Tarcisiusschool in samenwerking met Atletiekvereniging Nijmegen.

Zowel de Tarcisiusschool als Kristallis H400 hadden een klas opgegeven voor deze leuke ochtend. Vanuit de HAN waren er veel studenten die elk een leuke atletiek activiteit voorbereid.

De leerlingen liepen samen met hun team-captain langs de onderdelen en probeerden met hun eigen groep zo hoog mogelijke scores te halen. De groepen bestonden uit zowel leerlingen van de Tarcisiusschool als leerlingen van Kristallis H400.

Aan het eind van de dag was er voor iedereen een mooie medaille en kon iedereen moe maar voldoen terug naar huis.

Onze dank is groot aan alle studenten die veel tijd en energie in deze dag hebben gestoken!

Survivalbattle Hoenderloo

Tarcisiusschool: 'Sportiefste school Survivaldag Hoenderloo' 

 

Afgelopen dinsdag heeft onze school voor de eerste keer meegedaan met de Special Heroes Survivaldag in Hoenderloo.

Met een groep van 6 topfitte leerlingen zijn we ’s ochtends vroeg afgereisd naar Hoenderloo. Na een kort welkomswoord mochten we rond kwart over 10 aan de start verschijnen.

Iedereen had er ontzettend veel zin in. De eerste hindernissen vlogen we dan ook overheen. Maar ook toen de vermoeidheid toesloeg bleef iedereen er voor gaan. Wanneer iemand moeite had op een onderdeel stonden er gelijk 3 of 4 teamgenoten klaar om te helpen. De teamspirit was ontzettend groot!

Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt bij de jury, die onze school bij de prijsuitreiking dan ook uitriep tot meeste sportieve school van de dag.

Trots als een pauw reden we ’s middags dan ook weer terug naar Nijmegen, met een grote beker in de tas!

Survivalbattle Hoenderloo

IMG_20170523_132440_resized_20170524_010438214 
 
  
 
 
 
 
 

Gezamenlijke voetbalochtend met Bs. Brakkenstein

Beter een goede buur, dan een verre vriend. 

En aangezien basisschool Brakkenstein op korte termijn onze naaste buurman zal zijn, leek het ons een de banden te versterken en een leuke gezamenlijke ochtend voor de leerlingen te organiseren. Voor de klas van Neeltje en groep 5 van bs. Brakkenstein hebben we een voetbalochtend georganiseerd waarin de leerlingen elkaar beter konden leren kennen.

 De dag werd ondanks de al aanwezige warmte gestart met een pittige warming-up van Bram.

Vervolgens werden de leerlingen gemixt ingedeeld in de verschillende teams, Ajax, Real Madrid, Barcalona en Juventus. Alle teams speelden vervolgens een wedstrijd van 10 minuten tegen elkaar. Terwijl twee teams speelden, werd er vanaf de kant aangemoedigd. Maar ook werden er door de leerlingen al ideeën   geopperd om snel met beide klassen een film te gaan kijken.

Aan het eind van de ochtend ging Real Madrid er met de eindoverwinning vandoor, maar de verschillen waren vandaag minimaal. Al met al een geslaagde eerste gezamenlijke voetbalochtend!

Gezamenlijke voetbalochtend met Bs. Brakkenstein

IMG_20170517_114624_resized_20170517_125434423
Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]