School voor talent

Op onze school stimuleren we graag het ontdekken en ontwikkelen van talent. Sterker nog: de talenten van de leerlingen vormen het uitgangspunt voor ons onderwijs.

School voor talent

• Leerlingen krijgen op onze school de ruimte om ervaringen op te doen die hun eigenwaarde vergroten
• Leerlingen leren hun grenzen (h)erkennen
• Leerlingen met hun unieke kwaliteiten en talenten staan centraal
• Leerlingen werken aan een solide toekomst die vandaag begint.

Ontdek en ontwikkel je talent

Op de Tarcisiusschool vormen de talenten van de leerling het uitgangspunt voor het onderwijs. In het Speciaal Onderwijs gaan we samen op zoek naar wat de leerling zou willen en kunnen én naar de mensen die daarbij kunnen helpen. In het Voortgezet Speciaal Onderwijs zetten we alle middelen en mogelijkheden in om het talent van de leerling te stimuleren, zodat dit kan groeien en bloeien.

Ontwikkelings-perspectiefplan

Voor alle leerlingen van de Tarcisiusschool stellen we een ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) op. In dit plan, dat elk schooljaar wordt bijgesteld, staat welk niveau de leerling heeft en wat de leerling dat schooljaar gaat leren, wat de doelen worden voor het desbetreffende schooljaar. Het gaat dan om zowel schoolvakken als sociale vaardigheden.

Ontwikkelings-perspectiefplan

In het OPP staan oude en nieuwe gegevens over de leerling, op basis van onderzoek en observatie. Ook staan in het OPP de ontwikkelingsmogelijkheden van een leerling op lange termijn beschreven.

Geschiedenis

Onze Tarcisiusschool kent een rijke, boeiende geschiedenis. De St. Tarcisiusschool werd tezamen met het pensionaat ‘Jonkerbosch’ opgericht in 1935 door de ‘Congregatie der broeders van Liefde’. De school was eerst een ‘echte’ broederschool, totdat in de jaren vijftig de eerste ‘leken’ de school binnenkwamen. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw hebben ook de laatste broeders de school verlaten. In deze jaren werd de Tarcisiusschool onafhankelijk van het instituut Jonkerbosch. Nu is de school geen internaat school meer, maar een regionale school.

Geschiedenis

Sinds 1979 is de Tarcisiusschool een school voor SO (Speciaal Onderwijs) en VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs). Tot 1987 was de Tarcisiusschool, gehuisvest op het Jonkerboschterrein aan de oude Mollenhutseweg. Vanaf 1987 is de school gehuisvest in de voormalige Gabriël- en Mariaschool aan de Pater Eijmardweg in Brakkenstein. De complete historie van onze school, inclusief originele foto’s, kunt u hier downloaden.

Tarcisiusschool 'adoptieschool' Cain monument

Op 6 oktober 2012 werd in Nijmegen, een monument onthuld ter ere van de Nieuw-Zeelander Ivan William Cain. Onze Tarcisiusschool, heeft het monument geadopteerd. Ivan Cain is met zijn vliegtuig namelijk neergestort op 50 meter van de huidige Tarcisiusschool in Brakkenstein en hij ligt begraven op Jonkerbosch War Cemetery, vlakbij de oude St. Tarcisiusschool locatie.

Tarcisiusschool 'adoptieschool' Cain monument

De leerlingen uit de tuingroep van de VSO-afdeling onderhouden het perkje rondom het monument. Jaarlijks vindt er een herdenking plaats bij het monument en het graf . U kunt de levensgeschiedenis van piloot Ivan William Cain nalezen in dit document.

Bij ons werken?

Op onze school werken enthousiaste, vakbekwame mensen, die leerlingen helpen om op hun eigen wijze het beste uit zichzelf te halen. Met inspirerende en interactieve lessen en een goede balans tussen verplichte lesstof en persoonlijke ontwikkeling. Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures.

Nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief kunt u hier vinden.

Nieuwsbrief